MENU NA PRZYJĘCIE KOMUNIJNE W 2020 ROKU

 

Obiad

    Bulion z makaronem i świeżą pietruszką

    Mięsa na paterach (w zestawie: Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych , kotlet schabowy, rolada śląska) w łącznej ilości 150% liczby Gości

    Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy

    Zestawy surówek (surówka z marchewki z jabłkiem, sałatka wiosenna,

    surówka z białej kapusty )

Desery:    Lody na kruszonce z bitą śmietaną

                 Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)

Zimna płyta

– wybór wędlin z hotelowej wędzarni

– galaretka z golonki

– pasztet domowy z żurawiną

– wybór serów żółtych i dojrzewających,

– terrina drobiowa z brokułami

– śledź w oleju

– sałatka z tortellini

– sałatka cezar

– pieczywo.

Kolacja

    Do wyboru: barszcz z kołdunami, gulasz wieprzowy w chlebku,

        żurek śląski z biała kiełbasą i jajkiem, krem z zielonych warzyw.

    Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, mineralna

    gazowana i niegazowana/ bez ograniczeń ilościowych