„Menu Barbórkowe”

Przystawka:

– Spring Rolls 3szt                                                        18zł
mięso z golonki/warzywa/sos chilli
-Krupniok z chlebem i ogórkiem                              12zł
-Śląskie trufle                                                                12zł
kaszanka/panko

Zupy :

-Żurek śląski z jajkiem i białą kiełbaską                  11zł
– Zupa chrzanowa na golonce                                     7zł
żółtko/puree ziemniaczane/prażona cebula

Danie główne:

-Golonko peklowane                                                      37zł
-Golonko zapiekane piwną glazurą                           39zł
-Golonko chłopskie                                                        40zł
biała kiełbasa/boczek/sos pieczarkowy
-Rolada  sztygara                                                            30zł
ziemniaki/modra kapusta
Karminadle                                                                      28zł
puree  ziemniaczane/ogórek kiszony
Żymła kombajnisty                                                       20zł
Kaszanka/jabłko/sos chrzanowy/ogórek konserwowy
puree  ziemniaczane/ogórek kiszony
Korytko górnika dla 6-osób                                       180zł
(2szt. kaszanki, 2 szt. golonka, 2 szt. rolady sztygara, 2 porcje kapusty zasmażanej, 2 porcje ćwiartek ziemniaków, chrzan, musztarda, pieczywo)

Menu dostępne w Restauracji „Pańska Góra ” w dniach od 04-09.12.2018 oraz w Dance Club w dniu 08.12.2018.