PROPOZYCJE NA PRZYJĘCIA W 2018  ROKU

 

Propozycja I – 125zł/os.

Zupa: Bulion z makaronem i świeżą pietruszką

Danie główne: Mięsa na paterach (w łącznej ilości 150% liczby Gości) rolada śląska, kotlet de volaille, schab zawijany z boczkiem i wędzonym serem

Ziemniaki z wody, kluseczki śląskie, sos pieczeniowy, zestaw surówek

Deser: Wybór ciast domowych lub torcik okolicznościowy

Zimna płyta: wybór wędlin, sery żółte i dojrzewające, pieczeń drobiowa z papryką i oliwkami, jajko faszerowane, śledź w pomidorach, pasztet z sosem chrzanowym, sałatka grecka, sałatka capresse, pieczywo.

Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.

 

Propozycja II – 110zł/os.

Zupa: Krem z pomidorów z bazylią

Danie główne: Rolada drobiowa z warzywami w sosie estragonowym ze smażonym ryżem i bukietem sałat

Deser: Puszysty sernik z czekoladą i bitą śmietaną

Zimna płyta: wybór mięs, sery żółte i dojrzewające, tymbalik drobiowy, rolada szpinakowa z serkiem i wędzonym łososiem, rokpol z owocami, sałatka z camembertem, sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem, pieczywo.

Kolacja: Bogracz z lanymi kluskami

Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.

 

Propozycja III – 135zł/os.

Przystawka: Pasztet z ziołowym tostem na bukiecie sałat z sosem malinowym

Zupa: Barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem

Danie główne: Pieczony schab w sosie myśliwskim z kaszą pęczak i marynowanymi burakami

Deser: Deser sułtański

Zimna płyta: wybór tradycyjnych wędlin, karczek z masłem chrzanowym,

śledź w śmietanie z jabłkiem, chrupiące pieczarki z sosem pomidorowym,

dorsz w galarecie, sałatka „Słoneczne ziarna”, sałatka brokułowa, pieczywo.

Kolacja: Żurek śląski z jajkiem i białą kiełbasą

Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.

Jedzenie pozostałe po przyjęciu jest pakowane na wynos.