Poznaj nasze propozycje zestawów

KOMUNIE 2022
OBIAD
- Bulion z makaronem, wołowiną i świeżą pietruszką
- Mięsa na paterach (w zestawie: pieczony filet z indyka, kotlet schabowy, rolada wieprzowa ze szpinakiem i fetą) w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, młode ziemniaki z masłem i koperkiem, sos pieczeniowy
- Zestawy domowych surówek
DESERY
- Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin z hotelowej wędzarni z sosem tatarskim,
- wybór serów żółtych i dojrzewających,
- wybór mięs pieczonych podawanych z piklami,
- ciasto francuskie/łosoś/twarożek/zioła,
- gruszka/ser pleśniowy/rukola/szynka dojrzewająca
- śledź /świeże warzywa/musztarda francuska,
- mix sałat/marynowany burak/orzech włoski/feta/sos miodowy
- mix sałat/kurczak/granat/słonecznik/warzywa/sos czosnkowy
- pieczywo.
KOLACJA
- Do wyboru:staropolski żurek śląski, bogracz wieprzowy z kluseczkami, barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym, eintopf z wołowiną
INNE
- Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, mineralna gazowana i niegazowana/ bez ograniczeń ilościowych
- W/w menu wyceniono na kwotę 200,00zł brutto za 1 osobę
- Podana cena aktualna jest przy stawce VAT na usługę gastronomiczną 8% - w rzypadku zmiany stawki VAT, cena za menu ulegnie zmianie.
- W cenie zawarta jest pełna obsługa, wystrój komunijny (świece, serwetki, kompozycje kwiatowe)
KOMUNIE 2023
OBIAD
- Bulion wołowo-drobiowy podawany z makaronem
- lub
- Krem z zielonego groszku podawany z kozim serem
- Mięsa na paterach (w zestawie: pierś z kurczaka owinięta boczkiem, pieczone kacze udko z jabłkami, panierowany kotlet schabowy) w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, młode ziemniaki z masłem i koperkiem, sos pieczeniowy
- Zestawy domowych surówek
DESERY
- Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór polskich serów żółtych i dojrzewających podawanych z konfiturą z jabłek,
- plastry pieczonego boczku i karkówki,
- pieczony schab w galarecie ze szparagami,
- pieczona gruszka z gorgonzolą, orzechami i miodem,
- staropolski pasztet z suszoną śliwką hotelowej produkcji,
- śledź/świeże warzywa/musztarda francuska
- mix sałat/kasza jaglana/pieczone warzywa/owoce/kozi ser
- mix sałat/pieczony indyk/suszone pomidory/prażony słonecznik/camembert,
- pieczywo.
KOLACJA
- Do wyboru:
- ragout z szynki z warzywami i leśnymi grzybami,
- żurek śląski z jajkiem podawany z mięsnymi klopsikami
- szaszłyk wieprzowy z warzywami
INNE
- Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, mineralna gazowana i niegazowana/ bez ograniczeń ilościowych
- W/w menu wyceniono na kwotę 230,00zł brutto za 1 osobę
- Podana cena aktualna jest przy stawce VAT na usługę gastronomiczną 8% - w rzypadku zmiany stawki VAT, cena za menu ulegnie zmianie.
- W cenie zawarta jest pełna obsługa, wystrój komunijny (świece, serwetki, kompozycje kwiatowe)
PROPOZYCJE OBIADOWE NA 2022 rok
PROPOZYCJA 1 – 55zł/os.
- Krem z ziemniaka z ziołowymi grzankami
- Pieczona karkówka w sosie własnym z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki)
PROPOZYCJA 2 – 65zł/os.
- Krem z pieczarek z grzankami i pieczonym boczkiem
- Kotlet schabowy z ziemniakami i zestawem surówek
- Piernik królewski z konfiturą owocową
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki)
PROPOZYCJA 3 – 68zł/os.
- Krem z białych warzyw z chrustem warzywnym
- Kotlet de Volaille z zapiekanką warzywną i bukietem sałat
- Ciasto jogurtowe z owocami sezonowymi
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki)
PROPOZYCJA 4 – 72zł/os.
- Żurek śląski z jajkiem i białą kiełbaską
- Schab zapiekany boczkiem, pieczarkami i serem z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną
- Ciasto czekoladowe z orzechami, podane z sosem wiśniowym
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki)
PROPOZYCJA 5 – 75zł/os.
- Krem brokułowy z prażonymi migdałami
- Panierowany filet z dorsza z ryżem curryi surówką z kiszonej kapusty
- Mazurek słonecznikowy
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki)
PROPOZYCJA 6 – 105zł/os.
- Bulion z pierożkami z gęsiny
- Mięsa na paterach(w łącznej ilości 200% liczby Gości): rolada śląska, kotlet drobiowy,roladka ze schabu z salami i mozzarellą
- Dodatki: ziemniaki z wody, kluski śląskie, sos pieczeniowy, zestaw surówek.
- Wybór ciast domowych lub torcik okolicznościowy
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki).
Propozycja zimnej płyty (cena zestawu 35zł/os)
- Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni
- Wybór serów żółtych i dojrzewających podany z orzechami i owocami
- Pieczony paszte z suszoną śliwką własnej produkcji
- Smalec wiejski z cebulką i jabłkiem podany z piklami
- Domowe krakersywypiekane na świeżo z makiem i sezamem
- Sałatka z kurczakiem i boczkiem z sosem czosnkowym
- Pieczywo
CENY ALKOHOLU
Płatność po przyjęciu według spożycia:
- wódka czysta 0,5l (Wyborowa, Bols, Stock) – 60zł/but.
- wódka czysta 0,5l (Finlandia, Absolut,Biały Bocian) – 70zł/but.
- wina bankietowe 0,75l (białe i czerwone) – 45zł/but.;
- wino musujące 0,7l – 40zł/but.
PROPOZYCJE NA PRZYJĘCIA W 2022 rok
PROPOZYCJA 1 – 150zł/os.
- Zupa: Bulion z makaronem i warzywami
- Danie główne: Mięsa na paterach (w łącznej ilości 200% liczby Gości) rolada śląska, pierś z kurczaka faszerowana maślakami i mozzarellą, pieczona karkówka.Ziemniaki z wody, kluseczki śląskie, sos pieczeniowy, zestaw surówek
- Deser: Wybór ciast domowych lub torcik okolicznościowy
- Zimna płyta: wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni podawany z konfiturą z czerwonej cebuli, sery żółte i dojrzewające podane orzechami i owocami, roladka z boczku pieczona w czosnku, delikatny pasztet z dorsza i twarożku, domowy galaretka wieprzowa, smalec wiejski z cebulką i jabłkiem podany z chlebkiem pasterskim, sałatka z brokułem, kukurydzą, jejkiem,ogórkiem i sosem jogurtowym, sałatka z kurczakiem, boczkiem, grzankami, słonecznikiem i sosem czosnkowym, pieczywo.
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
PROPOZYCJA 2 – 140zł/os.
- Zupa: Krem z białych warzyw z panierowaną krewetką i salsą z ananasa i chili
- Danie główne: Chrupiąca pierś z kurczaka podana z drobną fasolą, pieczonymi burakami i musem z moreli
- Deser: Sernik waniliowy z orzechami i solą morską serwowany z musem wiśniowym
- Zimna płyta: wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni podawany z konfiturą z czerwonej cebuli, sery żółte i dojrzewające podawane z orzechami i owocami, wybór mięs pieczonych podawanych w plastrach(boczek, karkówka), pieczony pasztet z suszoną śliwką własnej produkcji, pieczony schab z brokułem i masłem chrzanowym, śledzie w oleju z warzywami, sałatka meksykańska z kurczakiem, fasolą, kukurydzą i sosem słodko-pikantnym, sałatka z serami pleśniowymi, orzechami i świeżymi owocami z sosem miodowym, pieczywo.
- Kolacja: gulasz wieprzowy z warzywami podany z grzanką czosnkową lub barszcz z krokietem (jedna propozycja do wyboru)
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
PROPOZYCJA 3 – 195zł/os.
- Przystawka: tatar wołowy z panierowanym anchois, żółtkiem i salsą z ogórka i grzybów lub patez dziczyzny z suszoną śliwką i chutneyem z czerwonej cebuli i piklami (jedna propozycja do wyboru)
- Zupa: Krem ze świeżego szpinaku z kozim serem i orzechami włoskimi lub bulion z pierożkami z gęsiną (jedna propozycja do wyboru)
- Danie główne: Skoki z królika z pieczoną pietruszką i zapiekanką ziemniaczaną lub konfitowane udko z kaczki z pieczoną pietruszką i zapiekanką ziemniaczaną (jedna pozycja do wyboru)
- Deser: Krem z chałwy z galaretką wiśniową, prażonymi migdałami i strzelającym cukrem lub glazurowany mus z marcepanu z biszkoptem orzechowym i białą czekoladą lub torcik okolicznościowy z hotelowej cukierni (jedna propozycja do wyboru)
- Zimna płyta: wybów wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni podawane z konfiturą z czerwonej cebuli, , sery żółte i dojrzewające z orzechami i owocami, pieczona karkówka z masłem chrzanowym i piklami, terrina wieprzowa podawana z majonezem pieprzowym, filet z kaczki z twarożkiem i owocami, paluch drożdżowe z kapustą i pieczarkami,śledź ze śmietaną, jabłkiem, gorczycą i koperkiem, sałatka z wędzonym pstrągiem, jajkiem, piklowaną rzodkiewką i sosem miodowym ,sałatka z plastrami wołowiny, jajkiem, warzywami i sosem czosnkowym, pieczywo.
- Kolacja: wieprzowina na czerwonym winie lub barszcz czerwony z krokietem lub żurek śląski z jajkiem (jedna propozycja do wyboru)
- Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
Propozycje dań wegańskich
- Krem kalafiorowy
- Krem ze świeżego szpinaku
- Krem z pieczonego pomidora
- Krem z pieczonych warzyw
- Tagliatelle z warzywami
- Kozi ser ma musie z zielonego groszku z piklami
- Gulasz z ciecierzycą, kalafiorem i kurczakiem sojowym
- Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym i kiszonkami
Warunki dotyczące ofert na przyjęcia okolicznościowe
- sala i obsługa wynajęta do 8h, za każdą następną rozpoczętą godzinę dopłata w wysokości 100zł
- ceny alkoholu (płatność po przyjęciu według spożycia):
- - wódka czysta 0,5l (Wyborowa, Stock, Bols) – 60zł/but.
- - wódka czysta 0,5l (Finlandia, Absolut, Biały Bocian) – 70zł/but.
- - wina bankietowe 0,7l (białe i czerwone) – 45zł/but.
- - wino musujące 0,7l – 40zł/but.
OFERTA WESELNA 2022 standard
OBIAD
- Krem z zielonego groszku z gruszką i serem pleśniowym(podawany w bulionówce)
- Filet z kaczki/gniocci szpinakowe/śliwka/pasternak/zioła
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin z hotelowej wędzarni,
- wybór serów żółtych i dojrzewających,
- mięsa pieczone w plastrach (schab, karczek),
- humus ze świeżymi warzywami i krakersami,
- mus z łososia wędzonego na razowej grzance,
- marynowany śledź w oleju z warzywami,
- paluchy drożdżowe z boczkiem i prażoną cebulką,
- pikle (papryka, pieczarki, ogórki konserwowe, rzodkiewka),
- sałatka z kurczakiem i boczkiem,
- sałatka z burakiem, kozim serem i orzechami,
- pieczywo
I KOLACJA
- Jedna pozycja do wyboru): Gulasz wieprzowy z knedlami i ogórkiem kiszonym, Roladka z kurczaka z ziemniakami fondant i młodymi warzywami.
II KOLACJA
- (jedna pozycja do wyboru): Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym, Zupa gulaszowa wieprzowa z warzywami, Pikantny bogracz z kluseczkami i warzywami.
- Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, lemoniada, woda, pepsi, 7up, mirinda/ bez ograniczeń ilościowych
POZOSTAŁE WARUNKI
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą,
- sala wynajęta do 12h,
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki) gratis,
- korkowe płatne 10zł/os. lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie,
- owoce sezonowe na paterach – dopłata 5zł/os.
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 10% od cen standardowych
- 210zł/os. brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE VAT 8% i 23%
OFERTA WESELNA 2022 lux
OBIAD
- Bulion wołowo-drobiowy z makaronem i warzywami (podawany w bulionówce)
- Mięsa na paterach: rolada śląska, roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami , pieczeń z szynki w sosie własnym - w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy, zestawy surówek
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin z hotelowej wędzarni,
- wybór serów żółtych i dojrzewających,
- rolada z boczku,
- tymbalik drobiowy,
- pieczony karczek w galarecie z masłem chrzanowym,
- roladki ze schabu nadziewane suszoną śliwką,
- pikle (papryka, pieczarki, ogórki konserwowe),
- sałatka z grillowaną polędwiczką i warzywami,
- sałatka z pstrągiem, jajkiem i piklowanymi warzywami,
- pieczywo
I KOLACJA
Jedna pozycja do wyboru:
- Udziec wieprzowy pieczony w całości z dodatkami (danie serwowane na Sali)
- Ragout wołowe z warzywami i leśnymi grzybami
II KOLACJA
Jedna pozycja do wyboru
- Żurek śląski z suszonymi grzybami
- Barszcz z krokietem mięsnym
POZOSTAŁE WARUNKI
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- apartament na noc poślubną dla Państwa Młodych w prezencie
- sala wynajęta do 12h,
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki ) gratis
- korkowe płatne 10zł/os., lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie
- owoce sezonowe na paterach – dopłata 5zł/os.
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 15% od cen standardowych
- 250zł/os. brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE 8% I 23% VAT
OFERTA WESELNA 2022 exclusive
OBIAD
- Zupa z warzyw sezonowych z dodatkami (podawana w bulionówce)
- Mięsa na paterach (w zestawie: rolada śląska, pieczeń z szynki w sosie własnym, pierś z kurczaka z serem pleśniowym , schab faszerowany panierowany ) w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy, zestawy surówek
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – ok. 15dag/os.
- Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin dojrzewających oraz wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór serów zółtych, wędzonych, twardych i dojrzewających,
- łosoś na grzance z twarożkiem i awokado,
- marynowany rostbef na grzance z ziołami,
- pasztet z dziczyzny ze śliwką suszoną,
- gruszka z serem pleśniowym, rukolą i szynką dojrzewającą,
- pikle (papryka, pieczarki, ogórki konserwowe, rzodkiewka, cebulka),
- śledź z ogórkiem konserwowym i czeroną cebulką,
- olej rzepakowy z pieczonym czosnkiem,
- sałatka z kozim serem, orzechami i piklowanymi warzywami,
- sałatka z plastrami wołowiny, jajkiem i warzywami,
- pieczywo
I KOLACJA
Jedna pozycja do wyboru:
- Pieczeń myśliwska z dodatkami,
- Chrupiący naleśnik faszerowany kurczakiem i grzybami leśnymi,
- Udziec wieprzowy pieczony w całości z dodatkami (danie serwowane na sali)
II KOLACJA
Jedna pozycja do wyboru:
- Wołowina po burgundzku na czerwonym winie
- Barszcz czerwony z drożdżowym pasztecikiem mięsnym ,
- Żurek śląski z mięsnymi klopsikami,
Kolacja III
III Kalacja(jedna propozycja do wyboru)
- Boeuf Stroganoff
- Krem z grzybów leśnych z grzankami
- Kwaśnica na golonce z ziemniakami
Pozostałe warunki
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- toast winem musującym na wejście gratis
- alkohol własny (z polską banderolą) lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie
- apartament dla Państwa Młodych na noc poślubną w prezencie (do 15.00 dnia następnego)
- sala wynajęta do godz. 8.00 dnia następnego
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki) gratis
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 20% od cen standardowych
- możliwość wykonania sesji zdjęciowej w Parku Hotelowym
- 280zł/os/ brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE 8% i 23% VAT
BUFET STAROPOLSKI
Menu
- wybór domowych pasztetów,
- mięsa pieczone w plastrach,
- smalec wiejski,
- pikle domowe (ogórki kiszone, cebula, pieczarki, papryka)
- pieczywo własnego wypieku,
- wyroby z dziczyzny,
- wybór wędlin z hotelowej wędzarni,
- kiełbasy i kabanosy z hotelowej wędzarni,
- wybór serów wędzonych, żółtych i dojrzewających,
- szynka pieczona w całości,
- chrzan, musztarda
Koszt -1600zł brutto