Poznaj nasze propozycje zestawów
OBIAD
- Bulion wołowo-drobiowy podawany z makaronem
- lub
- Krem z zielonych warzyw
- Mięsa na paterach (w zestawie: pierś z kurczaka zawinięta boczkiem, pieczone kacze udko z jabłkami, panierowany kotlet schabowy) w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, młode ziemniaki z masłem i koperkiem, sos pieczeniowy
- Zestaw domowych surówek: z białej kapusty, ogórka i pomidora, sałatka wiosenna
DESERY
- Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór polskich serów żółtych i dojrzewających podawanych z konfiturą z jabłek,
- roladka z szynki ze szparagami w galarecie,
- pieczony schab w galarecie ze szparagami,
- bagietka z szynką parmeńską i serem dojrzewającym,
- zapiekana tortilla z kurczakiem
- tradycyjna sałatka jarzynowa
- mix sałat/pieczony kurczyk/marynowane pomidory/prażony słonecznik/camembert,
- pieczywo.
KOLACJA
- Do wyboru:
- Zupa z kurczakiem i warzywami,
- Zapiekany naleśnik z kurczakiem i warzywami
- Bogracz wołowy z kluseczkami i warzywami
INNE
- Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, mineralna niegazowana/ bez ograniczeń ilościowych
- W/w menu wyceniono na kwotę 290,00zł brutto za 1 osobę
- W cenie zawarta jest pełna obsługa, wystrój komunijny (świece, serwetki, kompozycje żywych kwiatów)
- Rezygnacja z kolacji obniża kwotę przyjęcia o 15zł/os
PROPOZYCJA 1 – 85zł/os.
Krem z zielonych warzyw
Zapiekany filet z kurczaka | ryż z warzywami i boczkiem | bukiet sałat
Mazurek słonecznikowy
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 2 – 87zł/os.
-
Zupa myśliwska z kurczakiem i kluseczkami
Karkówka pikowana śliwką i grzybami | kluski twarogowe z boczkiem | zestaw surówek
Czekoladowe ciasto z gruszkami
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 3 – 90zł/os.
-
Kartoflanka z majerankiem i wędzonym boczkiem
Roladka ze schabu | puree ziemniaczane | pieczarki
Tarta z jabłkami i gruszką
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 4 – 92zł/os.
-
Zupa gulaszowa z mięsem mielonym
Kotlet szwajcarski | grilowane ziemniaki | sałatka z pomidora i ogórka w sosie musztardowym
Karpatka z kremem budyniowym
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 5 – 95zł/os.
Krem śmietanowy z warzywami
Dorsz duszony w sosie porowym | puree ziemniaczane | surówka z kiszonej kapusty
Sernik chałwowy
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 6 – 140zł/os.
Bulion wołowo - drobiowy podawany z makaronem (w bulionówkach)
Mięsa na paterach (w łącznej ilości 200% liczby Gości): rolada śląska, kotlet schabowy, roladka drobiowa z boczkiem i pieczarkami; ziemniaki, kluski śląskie, sos pieczeniowy, zestaw surówek
Torcik okolicznościowy lub wybór ciast domowych
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
Propozycja zimnej płyty (cena zestawu 50zł/os)
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
-
Wybór serów żółtych i dojrzewających podany z orzechami i owocami,
-
Pieczony pasztet z suszoną śliwką własnej produkcji,
-
Rolada serowa z suszonym pomidorem
-
Gotowany schab z twarożkiem w galar
-
Bukiet sałat | szynka | mozarella | pomidor | ogórek | sos musztardowy
-
Warunki rezerwacji
W cenie menu wynajęcie Sali i Obsługi na 3 godziny, istnieje możliwość przedłużenia wynajmu Sali w indywidualnej rozmowie przy ustalaniu menu. Przedłużenie wynajmu Sali jest dodatkowo płatne i możliwe maksymalnie do 2h. Koszt obsługi wniesionego własnego tortu lub ciasta – 5zł/os.
MOŻLIWY WYBÓR TYLKO JEDNEGO ZESTAWU DO REZERWACJI.
PROPOZYCJA 1 – 195zł/os.
Zupa (jedna pozycja do wyboru):
-
Bulion wołowo - drobiowy podawany z makaronem (w bulionówkach)
-
Zalewajka z boczkiem i suszonymi grzybami ( w bulionówkach )
Danie główne: Mięsa na paterach (w łącznej ilości 150% liczby Gości)
Kotlet drobiowy | rumsztyk wieprzowo - wołowy z cebulką | pieczona karkówka
Dodatki: ziemniaki z wody | kluski twarogowe z boczkiem | sos pieczeniowy | zestaw surówek
Deser: (do wyboru jedna propozycja) :Wybór ciast domowych lub torcik okolicznościowy
Zimna płyta:
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni
-
Wybór serów żółtych i dojrzewających podawany z orzechami i owocami
-
Mięsa pieczone ( karkówka, boczek )
-
Gotowany schab z twarożkiem w galarecie
-
Ozory wołowe w galarecie z masłem chrzanowym
-
Rolmopsy w zalewie octowo - miodowej z ogórkiem i papryką
-
Smalec z cebulką i jabłkiem
-
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym
-
Pieczywo
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
PROPOZYCJA 2 – 225zł/os.
Zupa (jedna pozycja do wyboru):
-
Bulion wołowo - drobiowy podawany z makaronem (w bulionówkach)
-
Krem z kurek, salsa grzybowa, kukurydziany placek
Danie główne: Mięsa na paterach (w łącznej ilości 200% liczby Gości)
rolada śląska | kotlet schabowy | pieczeń z szynki pikowana śliwką suszoną | roladka drobiowa ze szpinakiem
Dodatki: ziemniaki z wody | kluski śląskie | sos pieczeniowy | zestawy surówek
Deser: (do wyboru jedna propozycja) :Wybór ciast domowych lub torcik okolicznościowy
Zimna płyta:
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni
-
Wybór serów żółtych i wędzonych, podawany z orzechami i owocami
-
Wędzona polędwiczka wieprzowa z twarożkiem
-
Twaróg wiejski, krakers z makiem, dymka
-
Grzanka z pastą jajeczną
-
Rolada serowa z suszonym pomidorem
-
Filet z kurczaka w galarecie z twarożkiem
-
Mix sałat, brokuł, jajko,cebula, feta, słonecznik , sos czosnkowy
-
Mix sałat, kurczak, pomidor, ogórek , boczek, grzanki, sos czosnkowy
-
Pieczywo
Kolacja jedna pozycja do wyboru :
Gulasz wiejski z kiełbasą i boczkiem lub barszcz czerwony z krokietem.
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
PROPOZYCJA 3 – 260zł/os.
-
Przystawka (jedna pozycja do wyboru) :
-
Suszona wołowina | pistacje | ocet z porzeczki | ser dojrzewający
-
Pieczony pasztet z makreli | smażone pikle | majonez grzybowy
Zupa:
-
Zalewajka | pieczona kiełbasa | puree ziemniaczane
-
Krem śmietankowy | pierożki z kurczakiem | warzywa
Danie główne:
-
Roladka ze schabu | dziki brokuł | puree koperkowe | boczniak | pasternak
-
Stek wołowy sous - vide | sos z czerwonego wina | opiekany ziemniak | dziki brokuł
Deser ( jedna pozycja do wyboru):
-
Krem z białej czekolady, pistacje, maliny
-
Krem waniliowy, glazura czekoladowa, orzechy w karmelu
-
Torcik okolicznościowy z hotelowej cukierni
Zimna płyta:
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni, podawany z konfiturą z czerwonej cebuli
-
Wybór serów żółtych i wędzonych, podawany z orzechami i owocami
-
Tatar z łososia, melon, ogórek, słonecznik
-
Plastry dojrzewającego rostbefu
-
Rolada z kaczki z suszonymi owocami
-
Wybór faszerowanych mięs pieczonych
-
Mix sałat, sery pleśniowe, burak,orzech,owoce,sos miodowy
-
Mix sałat, szynka dojrzewająca, ricotta,słonecznik,gruszka
Kolacja (jedna pozycja do wyboru) :
-
Zupa myśliwska z kurczakiem i kurkami
-
Bogracz wieprzowy z warzywami
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
-
Propozycje dań wegańskich
-
Krem kalafiorowy Krem z świeżego szpinaku
-
Krem z pieczonego pomidora
-
Krem z pieczonych warzyw Tagliatelle z zielonym pesto, groszkiem, brokułem
-
Tagliatelle z kruczkiem sojowym i warzywami Kozi ser na musie z zielonego groszku z piklami
-
Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym i kiszonkami
Warunki dotyczące ofert na przyjęcia okolicznościowe
-
W cenie menu wynajęcie Sali i Obsługi na 8 godzin. Istnieje możliwość przedłużenia wynajmu Sali w indywidualnej rozmowie przy ustalaniu menu. Przedłużenie wynajmu Sali jest dodatkowo płatne i możliwe maksymalnie do 2h. Koszt obsługi wniesionego własnego tortu lub ciasta 5zł/os.
Menu
- wybór domowych pasztetów 20 porcji,
- mięsa pieczone w plastrach 20 porcji,
- smalec wiejski z piklami i pieczywem 20 porcji,
- wybór kiełbas, kabanosów z hotelowej wędzarni 20 porcji,
- wybór wędlin z hotelowej wędzarni 20 porcji,
- pikle domowe (ogórki kiszone, cebula, pieczarki, papryka) 20 porcji,
- wybór serów żółtych, dojrzewających i wędzonych 20 porcji,
- pieczywo własnego wypieku 20 porcji,
- wybór serów wędzonych, żółtych i dojrzewających 20 porcji,
- pieczony udziec w całości 20 porcji,
- chrzan, musztarda 20 porcji.
Koszt -1500zł brutto
OBIAD
- Zupa z warzyw sezonowych z dodatkami
- Bulion z wiejskiej kury z makaronem
- Mięsa na paterach: rolada śląska, kotlet schabowy , roladka z karkówki z grzybami i boczkiem, glazurowa pierś z kurczaka - w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy, zestawy surówek
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin oraz kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór serów żółtych i dojrzewających,
- karkówka z masłem chrzanowym,
- galaretka drobiowa z jajkiem,
- achab faszerowany kiełbasą w galarecie,
- babeczki z cukinią i pomidorami,
- śledź na palonym ziemniaku z twarogiem
- mix sałat, grillowany kurczak, ser wędzony, boczek, papryczka peperoni,
- mix sałat, tortellini, warzywa, sos czosnkowy,
- pieczywo
ZIMNA PŁYTA DLA WEGETARIAN
- twaróg wiejski na krakersie
- gruszka z lazurem i rukolą
- sałatka z jajkiem w formie finger food
- wybór serów zółtych i dojrzewających
- camembert z owocami
- rollsy z tortilli z warzywami
I KOLACJA
- Udziec wieprzowy pieczony w całości z dodatkami (danie serwowane na Sali)
- Pikantny kurczak z warzywami z ryżem
- Gulasz wołowy z kotletem ziemniaczanym i kwaśną śmietaną
II KOLACJA
Zupa
- Żurek śląski z suszonymi grzybami
- Zupa myśliwska z kurczakiem i warzywami
POZOSTAŁE WARUNKI
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- apartament na noc poślubną dla Państwa Młodych w prezencie
- sala wynajęta do 12h,
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki ) gratis
- korkowe płatne 10zł/os., lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie
- owoce sezonowe na paterach – dopłata 8zł/os.
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 15% od cen standardowych
- 320zł/os. brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE 8% I 23% VAT
OBIAD
- Krem z żółtego buraka z pierożkami z kaczki i salsą z pomidora
- Bulion z wiejskiej kury z pierożkami z kaczką
- Mięsa na paterach (w zestawie: rolada śląska, kotlet schabowy, udko z kaczki w sosie cydrowym , pierś z kurczaka w szynce dojrzewającej) w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy, zestawy surówek
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – (ok. 15dag/os.)
- Patery świeżych owoców sezonowych-(ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin dojrzewających oraz wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór serów zółtych, wędzonych, twardych i dojrzewających podawanych z orzechami i owocami,
- camembert z gruszką, rukolą i orzechami,
- bagietka z szynką parmeńską i serem dojrzewającycm,
- schab faszerowany polędwiczką i suszonymi śliwkami,
- twaróg wiejski z żurawiną i orzechami włoskimi,
- wędzona polędwiczka z twarożkiem i warzywami,
- pieczony chlebek z masłem ziołowymi czosnkiem,
- mix sałat, jajko, rzodkiewka, feta, suszony pomidor, sos miodowo-pietruszkowy
- mix sałat, pieczony indyk, suszone pomidory, prażony słonecznik, camembert,
- pieczony.
ZIMNA PŁYTA DLA WEGETARIAN
- twaróg wiejski na krakwersie
- gruszka z lazurem i rukolą
- sałatka z jajkiem w formie finger food
- wybór serów żółtych i dojrzewających
- bagietka z pastą warzywną
- camembert z owocami
- rollsy z tortilli z warzywami
I KOLACJA
- Cepeliny z mięsem w sosie śmietanowo-koperkowym,
- Gulasz wołowy z kotletem ziemniaczanym i kwaśną śmietaną,
- Udziec wieprzowy pieczony w całości z dodatkami (danie serwowane na sali)
II KOLACJA
- Wołowina po burgundzku na czerwonym winie,
- Gulasz wieprzowy z pieczarkami ,
- Żurek śląski z mięsnymi klopsikami,
Kolacja III
- Gulasz ze schabu z paprykką i pieczarkami
- Pikantna zupa tajska
- Kwaśnica
Pozostałe warunki
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- toast winem musującym na wejście gratis
- alkohol własny (z polską banderolą) lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie
- apartament dla Państwa Młodych na noc poślubną w prezencie (do 15.00 dnia następnego)
- sala wynajęta do godz. 8.00 dnia następnego
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki) gratis
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 20% od cen standardowych
- możliwość wykonania sesji zdjęciowej w Parku Hotelowym
- 360zł/os/ brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE 8% i 23% VAT