Poznaj nasze propozycje zestawów

OBIAD
- Bulion wołowo-drobiowy podawany z makaronem
- lub
- Krem z zielonego groszku podawany z kozim serem
- Mięsa na paterach (w zestawie: pierś z kurczaka owinięta boczkiem, pieczone kacze udko z jabłkami, panierowany kotlet schabowy) w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, młode ziemniaki z masłem i koperkiem, sos pieczeniowy
- Zestawy domowych surówek
DESERY
- Owoce, wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór polskich serów żółtych i dojrzewających podawanych z konfiturą z jabłek,
- plastry pieczonego boczku i karkówki,
- pieczony schab w galarecie ze szparagami,
- pieczona gruszka z gorgonzolą, orzechami i miodem,
- staropolski pasztet z suszoną śliwką hotelowej produkcji,
- śledź/świeże warzywa/musztarda francuska
- mix sałat/kasza jaglana/pieczone warzywa/owoce/kozi ser
- mix sałat/pieczony indyk/suszone pomidory/prażony słonecznik/camembert,
- pieczywo.
KOLACJA
- Do wyboru:
- ragout z szynki z warzywami i leśnymi grzybami,
- żurek śląski z jajkiem podawany z mięsnymi klopsikami
- szaszłyk wieprzowy z warzywami
INNE
- Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, mineralna gazowana i niegazowana/ bez ograniczeń ilościowych
- W/w menu wyceniono na kwotę 230,00zł brutto za 1 osobę
- Podana cena aktualna jest przy stawce VAT na usługę gastronomiczną 8% - w rzypadku zmiany stawki VAT, cena za menu ulegnie zmianie.
- W cenie zawarta jest pełna obsługa, wystrój komunijny (świece, serwetki, kompozycje kwiatowe)
PROPOZYCJA 1 – 68zł/os.
-
Krem porowo-ziemniaczany z chipsem z boczku
-
Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z białej kapusty\
-
Tradycyjna WZ-tka
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 2 – 75zł/os.
-
Zupa myśliwska z kurczakiem i kluseczkami
-
Karkówka w sosie pieczarkowym z kopytkami i surówką z białej rzepy
-
Deser Panna Cotta
-
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 3 – 80zł/os.
-
Krem z pieczarek z grzankami
-
Roladka drobiowa z salami i mozzarellą z ryżem curry i bukietem sałat
-
Sernik wiedeński
-
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 4 – 83zł/os.
-
Żurek śląski z jajkiem
-
Schab pieczony z białą kiełbasą w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
-
Mazurek słonecznikowy
-
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 5 – 85zł/os.
-
Krem z groszku zielonego i mięty z serkiem wiejskim
-
Panierowany filet z dorsza z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty
-
Tarta z jabłkami na zimno
-
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
PROPOZYCJA 6 – 120zł/os.
- Wiejski bulion z kluseczkami
- Mięsa na paterach (w łącznej ilości 200% liczby Gości): rolada śląska, kotlet schabowy, roladka drobiowa z boczkiem i pieczarkami; ziemniaki, kluski śląskie, sos pieczeniowy, zestaw surówek
- Torcik okolicznościowy lub wybór ciast domowych
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych
- .
Propozycja zimnej płyty (cena zestawu 40zł/os)
-
wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
-
wybór serów żółtych i dojrzewających podany z orzechami i owocami,
-
pieczony pasztet z suszoną śliwką własnej produkcji,
-
smalec wiejski z cebulką i jabłkiem podany z piklami,
-
schab pieczony podany z twarożkiem,
-
sałatka curry (kurczak curry, kapusta pekińska, kukurydza, groszek zielony, sos majonezowy),
-
pieczywo.
CENY ALKOHOLU
Płatność po przyjęciu według spożycia:
- wódka czysta 0,5l ( Stock) – 60zł/but.
- wódka czysta 0,5l (Finlandia, Absolut,Biały Bocian, Wyborowa) – 70zł/but.
- wina bankietowe 0,75l (białe i czerwone) – 45zł/but.;
- wino musujące 0,7l – 40zł/but.
W cenie menu wynajęcie Sali i Obsługi na 3 godziny, istnieje możliwość przedłużenia wynajmu Sali w indywidualnej rozmowie przy ustalaniu menu. Przedłużenie wynajmu Sali jest dodatkowo płatne i możliwe maksymalnie do 2h. Koszt obsługi wniesionego własnego tortu lub ciasta – 4zł/os.
PROPOZYCJA 1 – 180zł/os.
-
Zupa:
-
Bulion wołowo - drobiowy podawany z makaronem (w bulionówkach)
Danie główne: Mięsa na paterach (w łącznej ilości 200% liczby Gości)
Kotlet schabowy, karkówka faszerowana pieczarkami w sosie, rolada śląska w sosie
Dodatki: ziemniaki z wody, kluski śląskie, sos pieczeniowy, zestaw surówek
Deser: (do wyboru jedna propozycja) Wybór ciast domowych lub torcik okolicznościowy
Zimna płyta:
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni
-
Wybór serów żółtych i dojrzewających podawane z orzechami i owocami
-
Pasta z wędzonej makreli, grzanka, mikro-liście
-
Smażona wieprzowina, papryczka chili, czerwona cebula
-
Mozzarella, szynka dojrzewająca, młody szpinak
-
Mix sałat, jabłko, granat, serek wiejski, sos ziołowy
-
Mix sałat, kurczak, pomidor, ogórek, boczek, grzanki, sos czosnkowy
-
Pieczywo
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych. -
PROPOZYCJA 2 – 160zł/os.
-
Zupa: Krem z kurek, salsa grzybowa, kukurydziany placek
Danie główne: Pieczony boczek, gołąbek z grzybami , burak w occie malinowym
Deser: Czekoladowa tarta z kremem z białej czekolady i wiśniami
Zimna płyta:
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni podawane z konfiturą z czerwonej cebuli
-
Wybór serów żółtych i wędzonych podawane z orzechami i owocami
-
Siekany boczek, pikle, majonez pieprzowy
-
Karkówka pieczona z grzybami w plastrach
-
Schab faszerowany kiełbasą w galarecie
-
Śledzie w oleju z piklami i suszonymi pomidorami
-
Mix sałat, chorizo, boczek, jajko, pomidor, ogórek, sos musztardowy
-
Mix sałat, kurczak, pomidor, ogórek , boczek, grzanki, sos czosnkowy
-
Pieczywo
Kolacja: Gulasz wiejski z kiełbasą i boczkiem lub fasolowa z boczkiem i ziemniakami
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych. -
PROPOZYCJA 3 – 210zł/os.
-
Przystawka: (jedna pozycja do wyboru)
-
Wytrawna tarta, kurczak, warzywa, boczek, mikro-liście
-
Pieczony pasztet z kaczki, grzanka, boczek, smażone pikle
Zupa:
-
Pikantny krem z czerwonych warzyw, serek wiejski, kukurydziany placek
-
Krem z kiszonego szczawiu, jajko, szarpana wieprzowina
Danie główne:
-
Konfitowane udko z kaczki, krokiet z kaszanki, puree z pietruszki, zapiekanka ziemniaczana
-
Schab w cieście francuskim, rozmarynowe puree, smażone pikle, jarmuż, demi glace
Deser: ( jedna pozycja do wybory)
-
Krem z białej czekolady, pistacje, maliny
-
Krem waniliowy, glazura czekoladowa, orzechy w karmelu
-
Torcik okolicznościowy z hotelowej cukierni
Zimna płyta:
-
Wybór wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni podawane z konfiturą z czerwonej cebuli
-
Wybór serów żółtych i wędzonych podawane z orzechami i owocami
-
Tatar z łososia, melon, ogórek, słonecznik
-
Filet z kaczki,brokuły, twarożek
-
Twaróg wiejski, krakers z makiem, dymka
-
Wytrawne babeczki, kozi ser, zielony groszek
-
Chrupiąca grzanka, śledź, jajko, czerwona cebula
-
Mix sałat, burak, awokado, orzeszki, melon, sos mango
-
Mix sałat, szynka dojrzewająca, ricotta, słonecznik, gruszka
Kolacja: (jedna pozycja do wyboru)
-
Pieczone ziemniaki z pieczarkami boczkiem i piklowaną czerwoną kapustą
-
Zupa myśliwska z kurczakiem i kurkami
-
Bogracz wieprzowy z warzywami
Napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne (woda, soki) bez ograniczeń ilościowych.
-
Propozycje dań wegańskich
-
Krem kalafiorowy Krem z świeżego szpinaku
-
Krem z pieczonego pomidora
-
Krem z pieczonych warzyw Tagliatelle z zielonym pesto, groszkiem, brokułem
-
Tagliatelle z kruczkiem sojowym i warzywami Kozi ser na musie z zielonego groszku z piklami
-
Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym i kiszonkami
Warunki dotyczące ofert na przyjęcia okolicznościowe
-
W cenie menu wynajęcie Sali i Obsługi na 8 godzin, istnieje możliwość przedłużenia wynajmu Sali w indywidualnej rozmowie przy ustalaniu menu. Przedłużenie wynajmu Sali jest dodatkowo płatne i możliwe maksymalnie do 2h. Koszt obsługi wniesionego własnego tortu lub ciasta 4zł/os.
- ceny alkoholu (płatność po przyjęciu według spożycia):
- - wódka czysta 0,5l (Stock) – 60zł/but.
- - wódka czysta 0,5l (Finlandia, Absolut, Biały Bocian, Wyborowa) – 70zł/but.
- - wina bankietowe 0,7l (białe i czerwone) – 45zł/but.
- - wino musujące 0,7l – 40zł/but.
OBIAD
- Zupa z warzyw sezonowych z dodatkami
- Bulion z wiejskiej kury z makaronem
Danie głowne do wyboru:
- Filet z kurczaka z ziemniakami w całości, suszona gruszka, zielona fasolka
- Pieczony schab z młodymi warzywami, krokiet ziemniaczany, demi glace
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin oraz kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór serów żółtych i dojrzewających,
- mięsa pieczone w plastrach (schab, karczek),
- galareta wieprzowa,
- paluchy drożdżowe z boczkiem i prażoną cebulką,
- domowe pikle (papryka, pieczarki, ogórki konserwowe, rzodkiewka),
- mix sałat,pieczony kurczak, boczek, ziarna, warzywa, sos czosnkowy
- mix sałat, marynowany burak, owoce, kasza bulgur, ser koryciński
- pieczywo
I KOLACJA
- Jedna pozycja do wyboru): Gulasz wieprzowy z knedlami i ogórkiem kiszonym, Roladka z kurczaka z ziemniakami fondant i młodymi warzywami, Morszczuk z sosem cytrynowym, soczewicą i brokułami.
II KOLACJA
- (jedna pozycja do wyboru): Barszcz czerwony z dużym krokietem mięsnym, Zupa gulaszowa wieprzowa z warzywami, Pikantny bogracz z kluseczkami i warzywami.
- Napoje ciepłe /kawa, herbata/ i zimne /soki owocowe, lemoniada, woda, pepsi, 7up, mirinda/ bez ograniczeń ilościowych
POZOSTAŁE WARUNKI
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą,
- sala wynajęta do 12h,
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki) gratis,
- korkowe płatne 10zł/os. lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie,
- owoce sezonowe na paterach – dopłata 7zł/os.
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 10% od cen standardowych
- 230zł/os. brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE VAT 8% i 23%
OBIAD
- Zupa z warzyw sezonowych z dodatkami
- Bulion z wiejskiej kury z makaronem
- Mięsa na paterach: rolada śląska, roladka z kurczaka z brokułami , pieczeń z szynki w sosie własnym, pierś z kurczaka z serem pleśniowym - w łącznej ilości 200% liczby Gości
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy, zestawy surówek
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin oraz kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór serów żółtych i dojrzewających,
- rolada z boczku pieczona w czosnku z dodatkiem ziół,
- galaretka wieprzowa,
- pieczony karkówka faszerowana leśnymi grzybami,
- pikle (papryka, pieczarki, ogórki konserwowe, rzodkiewka, cebula),
- mix sałat, grillowana polędwiczka, wędzony ser, boczek, papryczka peperoni,
- mix sałat, wędzony pstrąg, warzywa, sos cytrynowy,
- pieczywo
I KOLACJA
- Udziec wieprzowy pieczony w całości z dodatkami (danie serwowane na Sali)
- Ragout z szynki wołowej z warzywami i leśnymi grzybami
II KOLACJA
- Żurek śląski z suszonymi grzybami
- Barszcz z krokietem mięsnym
POZOSTAŁE WARUNKI
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- apartament na noc poślubną dla Państwa Młodych w prezencie
- sala wynajęta do 12h,
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki ) gratis
- korkowe płatne 10zł/os., lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie
- owoce sezonowe na paterach – dopłata 7zł/os.
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 15% od cen standardowych
- 260zł/os. brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE 8% I 23% VAT
OBIAD
- Zupa z warzyw sezonowych z dodatkami
- Bulion z wiejskiej kury z pierożkami z kaczką
- Mięsa na paterach (w zestawie: rolada śląska, pieczeń z szynki w sosie własnym, pierś z kurczaka z serem pleśniowym , schab faszerowany panierowany , kotlet drobiowy) w łącznej ilości 250% liczby Gości
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, sos pieczeniowy, zestawy surówek
DESERY
- Tort weselny (rodzaj do wyboru – (ok. 15dag/os.)
- Patery świeżych owoców sezonowych-(ok. 15dag/os.)
- Wybór ciast i ciasteczek (około 20dag/os.)
ZIMNA PŁYTA
- wybór wędlin dojrzewających oraz wędlin i kiełbas z hotelowej wędzarni,
- wybór serów zółtych, wędzonych, twardych i dojrzewających podawanych z orzechami i owocami,
- pieczona gruszka z gorgonzolą , orzechami i miodem,
- bagietka z szynką parmeńską i serem dojrzewającycm,
- marynowany rostbef na grzance z ziołami
- pasztet z kaczki i boczku z dodatkiem suszonej moreli,
- rolada szpinakowa z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym,
- pikle (papryka, pieczarki, ogórki konserwowe, rzodkiewka, cebulka),
- mix sałat, ser koryciński, pieczone warzywa, owoce, sos miodowy,
- mix sałat, pieczony indyk, suszone pomidory, prażony słonecznik, camembert,
- pieczony chlebek z masłem, ziołami i czosnkiem.
I KOLACJA
- Pieczeń myśliwska z dodatkami,
- Chrupiący naleśnik faszerowany kurczakiem i grzybami leśnymi,
- Udziec wieprzowy pieczony w całości z dodatkami (danie serwowane na sali)
II KOLACJA
- Wołowina po burgundzku na czerwonym winie
- Barszcz czerwony z drożdżowym pasztecikiem mięsnym ,
- Żurek śląski z mięsnymi klopsikami,
Kolacja III
- Boeuf Stroganoff
- Krem z grzybów leśnych z grzankami
- Kwaśnica na golonce z ziemniakami
Pozostałe warunki
- przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- toast winem musującym na wejście gratis
- alkohol własny (z polską banderolą) lub zakup w Hotelu alkoholu w bardzo atrakcyjnej cenie
- apartament dla Państwa Młodych na noc poślubną w prezencie (do 15.00 dnia następnego)
- sala wynajęta do godz. 8.00 dnia następnego
- wystrój Sali (kwiaty w określonym budżecie, kolorowe serwetki, woale lub nakładki) gratis
- rabat na noclegi dla Gości weselnych w wysokości 20% od cen standardowych
- możliwość wykonania sesji zdjęciowej w Parku Hotelowym
- 290zł/os/ brutto - CENA OBOWIĄZUJE PRZY STAWCE 8% i 23% VAT
Menu
- wybór domowych pasztetów,
- mięsa pieczone w plastrach,
- smalec wiejski,
- wybór kiełbas, kabanosów z hotelowej wędzarni,
- wybór wędlin z hotelowej wędzarni
- pikle domowe (ogórki kiszone, cebula, pieczarki, papryka)
- pieczywo własnego wypieku,
- wyroby z dziczyzny,
- wybór serów wędzonych, żółtych i dojrzewających,
- pieczony udziec w całości,
- chrzan, musztarda
Koszt -1600zł brutto